Žarnyno žavumynai. Viskas apie menkai vertinamą organą

Prekės kodas: 9786094276088

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

€1490 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite.
Leidėjas: Kitos knygos
Specifikacija
Autorius Giulia Enders
Išleista 2023
Formatas A5
Viršelis Minkštas
Puslapiai 290

Mūsų žarnynas yra beveik toks pat svarbus kaip smegenys, tačiau apie jo veiklą žinome labai mažai. Jaunos mikrobiologės Giulios Enders knyga „Žarnyno žavumynai. Viskas apie menkai vertinamą organą“ yra ne tik informatyvi, bet ir smagi – tai savotiška ekskursija po mūsų virškinimo sistemą.

Nuo akimirkos, kai pakeliame skanų kąsnelį prie savo lūpų iki momento, kai mūsų organizmas išmeta jo likučius į tualetą. Nė viena tema autorei nėra pernelyg žeminanti ar trikdanti. Sužinosite viską apie žarnyno veiklą net jei tai vidurių pūtimas ar vėmimas. Negana to, autorė pasidalins praktiniais ir labai naudingais patarimais: kaip geriausia sėdėti ant klozeto, kaip reikėtų prižiūrėti virtuvę, kad jūsų žarnyno sveikata išliktų puiki, kaip veikia įvairūs laisvinamieji ir pan. Kodėl kartais pavalgius ima urgzti pilvas? Kodėl rytais iš burnos sklinda biotualeto „aromatas“? Kodėl susinervinus dingsta apetitas? Kiek kartų per dieną turime pasėdėti ant klozeto? Dėl ko kankina nelemtas rėmuo? Kaip veikia antibiotikai ir laisvinamieji?
Jauna Frankfurto mikrobiologė Giulia Enders (gim. 1990) drąsiai, išmaniai ir linksmai prabyla apie dalykus, kuriuos išgirdę nuraustame. Tai virškinimas, žarnos, tuštinimasis, kakučiai… Pasitelkusi naujausius mokslo tyrimus ji detaliai – su visomis pikantiškomis smulkmenomis – paaiškina, kaip veikia virškinamasis traktas, kuris sudaro du trečdalius mūsų imuninės sistemos, turi nuosavą nervų sistemą, o energiją ima iš bandelių bei tofu dešros.

Knygoje „Žarnyno žavumynai“ autorė pasakoja apie įvairias žarnyno bakterijas, kurios gali būti nutukimo priežastis ar sukelti autoimunines ir netgi psichologines ligas bei paaiškina probiotikų naudą.

Ši knyga – puikus informacijos apie naujausius mokslinius tyrimus, susijusius su žarnynu, šaltinis. Kodėl pavalgius pilvas kartais skleidžia keistus garsus, kodėl rytais iš burnos sklinda nemalonus kvapas, kiek kartų per dieną reikėtų tuštintis, kodėl nesinori valgyti, kai patiriame stresą – į daugybę šių ir kitų nerimą keliančių klausimų šioje knygoje atsakoma pasitelkiant mokslinius faktus ir paprastą, suprantamą kalbą.

„Mes gyvename tokiu metu, kai tik pradedame suprasti, kokie sudėtingi saitai sieja mus, mūsų maistą, mikroskopinį pasaulį mūsų viduje bei aplink mus. Mes palaipsniui iškoduojame procesus, kurie anksčiau atrodė neišvengiamo likimo dalis.“
Giulia Enders

Knyga „Žarnyno žavumynai“ pirmą kartą pasirodė 2014 metais ir iš karto tapo bestseleriu. Ji jau išversta į 26 pasaulio kalbas ir toliau leidžiama didžiuliais tiražais. Knygą iliustravo vyresnioji autorės sesuo Jill Enders.

„Juokinga ir informatyvi knyga, nuostabus vieno sudėtingiausių ir labiausiai neįvertintų organų tyrimas“.
The Observer

„Literatūrinė sensacija, kuri išlaisvina tualeto kalbą nuo visų tabu“.
The Times

„Enders žarnyno manifestas kviečia skaitytojus švęsti savo kūno laimėjimus, o ne už juos atsiprašinėti“.
Guardian

Giulia Enders (g. 1990) – vokiečių mokslininkė ir rašytoja. Mikrobiologė, Frankfurto Getės universiteto doktorantė, kuri išgarsėjo pradėjusi kalbėti ir rašyti apie žarnyno ir virškinimo sistemos svarbą žmogaus sveikatai ir gyvenimo kokybei. Be kompleksų subtiliomis temomis kalbanti autorė greitai sulaukė didžiulio populiarumo ir pripažinimo ne tik mokslo pasaulyje, bet ir tarp paprastų skaitytojų, kurie pagaliau galėjo aiškiai ir suprantamai paskaityti apie tai, kas juos neramina ar tiesiog sužinoti daugybę naujų ir naudingų dalykų. Vokietijoje knyga „Žarnyno žavumynai“ išleista 1 mln. egzempliorių tiražu.

 

Parašyti atsiliepimą
Rašyk
Skambink