Šiandien vis nustatomos naujos per maistą plintančios ligos, nors buvo manoma, jog visos ligos aprašytos devynioliktame amžiuje. Ateityje susidursime su naujomis per maistą plintančiomis ligomis, didėjant prekybiniams mainams tarp kontinentų, tarp Europos Sąjungos šalių, keičiantis mikroorganizmų savybėms dėl genetinės rekombinacijos, kurią sukelia įvairūs aplinkos veiksniai. Todėl būtina žinoti gaminant maistą apie žalinguosius mikroorganizmus, nes, nesiimant būtinų priemonių prieš juos, ateityje gali tapti pavojinga valgyti. Todėl svarbu ugdyti būsimųjų specialistų profesinius bei bendruosius gebėjimus, atsižvelgiant ir į mikrobiologijos dalyko reikalingumą. Leidinį sudaro 18 temų. Papildomai pateikiama mokomoji medžiaga apie per maistą plintančių ligų sukėlėjus, dezinfekuojančias medžiagas, naudojamas maisto pramonėje, genetiškai modifikuotus organizmus. Knyga skirta studentams, pedagogams.